Staviame rodinné bazény - Struška, Ján; Škarpa, Miroslav; Lembák, Michail; Bloudek, Karel; Šimíček, Jaroslav; Kadlec, Aleš; Suchomel, Emil; Depta, Jaroslav; Stašica, Eduard; Klouda, Jaromír (Urob si sám, 1988)
Kniha sa zaoberá výstavbou rodinných bazénov. Autori v nej uvádzajú návody na stavbu jednotlivých typov bazénov, podklady na výpočty, ale aj ponaučenia o architektonickom a estetickom riešení bazénov, o výbere najvhodnejšieho typu bazéna pre dané prostredie. Zaoberajú sa prevádzkou bazénov s dôrazom na efektívnosť a úspornosť energie, údržbu zariadení bazéna a úpravu vody. V tomto prepracovanom vydaní autori rozvádzajú jednotlivé kapitoly o nové typy bazénov a najnovšie technologické postupy výstavby. Nové sú najmä kapitoly o vírivých kúpeľoch a ich účinkoch na ľudský organizmus, ako aj poznámky a rady kardiológa. Publikácia je určená širšej čitateľskej verejnosti, ale najmä záujemcom o stavbu rodinných bazénov.