Urbanistická tvorba obytného prostredia - Zalčík, Tibor: 1927-1985; Galvánek, Peter: 1953-; Budovská, Mária (Bratislava Alfa, 1980)
Publikácia zahŕňa vývoj urbanizmu, jeho súčasné tendencie aj perspektívne výstavbu miest so zreteľom na obytné prostredie.
Určené odborníkom v oblasti urbanizmu a arch., prac. NV, ako aj širokej verejnosti. 28 zázn. lit. o knihách a čas. v jaz. slov., čes., rus., nem. a poľ.
Keywords: staviteľstvo; architektúra; urbanizmus; miestne plánovanie; územné plánovanie; bytová architektúra; architektúra bytová; obytné prostredie; sídelné útvary; Zalčík, Tibor (slovenský architekt, pedagóg. Venoval sa problematike teórie a metodiky urbanizmu a územného plánovania, rekonštrukciám historických miest a tvorbe životného prostredia. Odborne publikoval, bol autorom viac ako 20 vedecko výskumných úloh, množstvo štúdií a článkov uverejnil v odborných časopisoch (Architektúra ČSR, Projekt ad.). V roku 1955 bol spoluzakladateľom regionálnej štúdie Žitného ostrova. * 03.02.1927 Lubocheň, Slovensko - 18.02.1985 Bratislava, Slovensko); Galvánek, Peter (slovenský akademický maliar. * 15.06.1953 v Staškove, na Kysuciach, Slovensko -)