Všechny lodě plují k břehům: Dobrodružství objevů : (Alle Meere haben Ufer) - Jürgens, Hans Peter: 1924- (Olympia, 1981)
Populárno vedecká kniha rozpráva nielen o vlastných námorných objavoch, ale všíma si aj vybavenie lodí, plavebných pomôcok a navigačných vedomostí kapitánov lodí, ktoré tieto plavby umožnili. Líči námorné cesty Egypťanov, Grékov a Rimanov, objavy arabských námorníkov, Vikingov a Polynézanov, storočí veľkých námorných objavov ...