Rečník. Reči proti Catilinovi. Filipiky a iné. : 2. zv - Cicero, Marcus Tullius: 106 pred n.l.-43 pred n.l (Zlatý fond svetovej literatúry, 1982)
Marcus Tullius Cicero je považovaný za najväčší osobnosť antického rečníctvo a jeho osobnosť je významná rovnako pre jeho prínos v literatúre a politike rímskeho štátu na konci republiky.