Prečo je to tak? : (Dlaczego) - Michalak, Anna; Szarf, Maria (Príroda, 2013)
V tejto knihe je všetko, čo by dieťa chcelo vedieť, keď sa opýta "Prečo?". Nezvyčajná kniha uspokojí prirodzený detský záujem o spoznanie sveta, rozšíri ich vedomosti a rozvinie bádateľské záľuby. Jej čítanie je pre zvedavé deti jedno veľké dobrodružstvo!