Kramerová versus Kramer (Kramer versus Kramer) - Corman, Avery: 1935-; Ruppeldtová, Taťjana: 1921-2006; Imro, Igor: 1943-; Steskálová, Katarína (Tatran Bratislava, 1984)
Slávny román, ktorý sa stal predlohou ešte slávnejšej filmovej drámy, ktorá rozpráva príbeh úspešného reklamného agenta Teda Kramera, ktorý po nečakanom odchode manželky ostáva sám so svojím sedemročným synom. Spočiatku je svojou novou rolou trochu zaskočený, ale čoskoro sa dokonca zmieri aj s profesijným zostupom. Lenže po roku a pol odlúčenia sa Joanna Kamerová vracia a chce svojho syna späť...
Keywords: Corman, Avery (americký spisovateľ romantických románov. * 28.11.1935 v Bronxe, New York, USA -); Ruppeldtová, Taťjana (slovenská publicistka, prekladatelka. * 05.04.1921 Bratislava, Slovensko - 25.01.2006 Bratislava, Slovensko); Imro, Igor (slovenský grafik, ilustrátor, fotograf. * 01.12.1943 Banská Bystrica, Slovensko -); romány autorské; spoločenské romány; partnérske vzťahy; romány o láske; sfilmované romány; próza; americká literatúra - texty