Dolores (Dolores) - Susann, Jacqueline: 1918-1974; Príbusová, Margita: 1919-1997; Linzboth, Juraj: 1930- (Bratislava Gemini, 1992)
Dolores je kniha o svete bohatých a mocných, v ktorom žije hlavná postava, vdova po zavraždenom americkom prezidentovi. Analógia so skutočným príbehom rodiny Kennedyovcov sa tu ponúka viac ráz. Autorka v dobre vypointovanom príbehu postupne odkrýva zákulisie života hlavných protagonistov, čím znova a znova prekvapuje čitateľa.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; prezidentské prostredie; romány pre ženy; próza; americká literatúra - texty; Susann, Jacqueline (americká spisovateľka. * 20.08.1918 Philadelphia, Pennsylvania, USA - 21.09.1974 New York City, New York, USA); Linzboth, Juraj (slovenský grafický dizajnér, typograf, fotograf, grafik. * 31.10.1930 Bratislava, Slovensko -)