Korene: Sága o dejinách jednej americkej rodiny : (Roots) - Haley, Alex: 1921-1992 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1980)
Korene sú históriou americkej černošskej rodiny, potomkov Afričana Kuntu Kinteho, ktorého priviezli v 18. storočí na lodi Lord Lingonier s desiatkami ďalších nešťastníkov z Gambie do Annapolisu v Marylande a predali za otroka...