Kus cukru - Jilemnický, Peter: 1901-1949 (Máj, 1972)
Sociálny román slovenského autora. Ide o pestovateľov cukrovej repy na trnavskej rovine a napriek úrodnej pôde nemôžu si pestovatelia dovoliť ani kocku cukru.....