Vždy s ľudom: Články, fejtóny a prednášky - Jilemnický, Peter: 1901-1949 (Spisy Petra Jilemnického, 1953)
Zväzok podáva výber z novinárskych prác, ktorými Petr Jilemnický, oddaný stúpenec veci robotníckej triedy, bojoval proti kapitalistickému zriadeniu predmníchovskej republiky, proti zbedačovaniu Slovenska, proti buržoaznému státnemu aparátu. Rada neskorších prác je venovaná úlohám komunistickej strany a boji za upevnenie ľudovodemokratického zriadenia, osobitný diel zahŕňa literárne spomienky a práce o literárnej tvorbe vlastnej i druhých.