Zlá hodina : (La hojarasca) - Márquez, Gabriel García: 1927-2014 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1986)
Ústrednou témou Zlej hodiny je násilie vytvárajúce zadúšajúcu atmosféru strachu a neistoty v kolumbijskom mestečku na karibskom pobreží.