Nežná Ruby 2: Perla v hmle : (Pearl in the Mist) - Andrews, Virginia Cleo: 1923-1986 (Ikar, 1996)
Rodinný príbeh o bolesti, vášni a uzmierení. Ruby pochopí, že nový život vo veľkom meste jej prináša viac utrpenia ako šťastia. Ustavične musí riešiť nezhody so svojou nevlastnou matkou Daphne. Márna je aj Rubina spriateliť sa so sestrou Gisselle, ktorá zostane po autonehode pripútaná na vozík.