Kvety v podkroví 5: Záhrada tieňov : (Garden of Shadows) - Andrews, Virginia Cleo: 1923-1986 (Ikar, 1994)
Piaty diel dorozpráva príbeh o kliatbe jedného rodu. Tajomný hriech sa ako krídla temného vtáka vznáša nad mladou Heaven Casteelovou a dusí každý jej pokus vymaniť sa z vplyvu zlomyseľného otca, nežičlivej macochy, a keď napokon upne svoju nádej k láske, postupne sa zamotáva do pavučiny krutej zrady a skrytých vášní.