Nemôžem mlčať: Výber z dokumentov a korešpondencie Mons. Viktora Trstenského (z r. 1976-1995) - Trstenský, Viktor: 1908-2006 1908- (Nové mesto, 1995)
Osobnosť Mons. Viktora Trstenského, pápežského preláta, nesporne patrí k naj svetlejším postavám novodobých dejín Cirkvi na Slovensku. Počas svojho kňazského života však tridsaťosem rokov nemal štátny súhlas a nemohol verejne pôsobiť. Dvadsaťštyri rokov strávil v rozličných väzniciach a táboroch. Z jeho veľmi rozsiahlej korešpondencie a archívnych dokumentov je zostavená táto kniha, ktorá je svedectvom o neľahkých časoch, v ktorých sme žili...