Nemôžem mlčať: Výber z dokumentov a korešpondencie Mons. Viktora Trstenského (z r. 1976-1995) - Trstenský, Viktor: 1908-2006 1908-; Košiar, Ján; Ondrušová, Margita; Ondruš, Stanislav (Bratislava Nové mesto, 1995)
Osobnosť Mons. Viktora Trstenského, pápežského preláta, nesporne patrí k naj svetlejším postavám novodobých dejín Cirkvi na Slovensku. Počas svojho kňazského života však tridsaťosem rokov nemal štátny súhlas a nemohol verejne pôsobiť. Dvadsaťštyri rokov strávil v rozličných väzniciach a táboroch. Z jeho veľmi rozsiahlej korešpondencie a archívnych dokumentov je zostavená táto kniha, ktorá je svedectvom o neľahkých časoch, v ktorých sme žili...
Keywords: Trstenský, Viktor (bol slovenský rímskokatolícky katolícky kňaz, pápežský prelát, spisovateľ a politický väzeň. Počas kňazskej činnosti bol aj vojenský duchovný, školský inšpektor. * 28.03.1908 Trstená, Slovensko - 07.12.2006 Trstená, Slovensko) -- 1908-; biografie; životopisy; osobnosti literárne; spisovatelia slovenskí; osobnosti kňažské; kňazi katolícki slovenskí; náboženstvo; politickí väzni; spomienky; korešpondencie; listy; próza; slovenská literatúra - texty; faktofrafická literatúra; Trstená (Slovensko); Trstená (Slovensko)