Agent opäť v akcii : (The Bourne Supremacy) - Ludlum, Robert: 1927-2001 (Labyrint, 1995)
V jednom kabarete v Hongkongu sa objaví meno vpísané do mláky ľudskej krvi. Meno, ktoré chcel celý svet zabudnúť: Jason Bourne. Legendárny zabijak brutálne zavraždil čínskeho vicepremiéra. Šéfovia svetových veľmocí si v hrôze kladú rovnaké otázky: Prečo sa Bourne vrátil? Kto ho platí? Kto to odnesie nabudúce? Len oficiálne americké miesta poznajú šokujúcu pravdu ľ žiadny Jason Bourne neexistuje. Bolo to len krycie mono pre Davida Webba, použité pri pátraní po nechválne známom teroristovi Carlosovi. Bourneovu totožnosť na seba tentokrát vzal niekto iný, a pokiaľ sa jeho vyčíňaniu neurobí prietrž, svet zaplatí strašnú cenu. Jediný, kto tomu môže zabrániť, je práve David Webb, ktorý vedie kľudný život univerzitného profesora a nemieni na tom nič meniť. Keď mu však už druhýkrát vyrvú z náruče jeho ženu, Webb pochopí, že musí oprášiť dávno zabudnutú minulosť a vydať sa do kalných vôd medzinárodnej špionáže, v ktorých hlbinách sa skrýva nebezpečný, prísne utajovaný plán.