Agent opäť v akcii (The Bourne Supremacy) - Ludlum, Robert: 1927-2001; Lajdová, Alica: 1950-; Pernecký, Jozef: 1944-; Fusková, Ľudmila; Chmel, Karol: 1953- (Bratislava Smena, 1995)
V jednom kabarete v Hongkongu sa objaví meno vpísané do mláky ľudskej krvi. Meno, ktoré chcel celý svet zabudnúť: Jason Bourne. Legendárny zabijak brutálne zavraždil čínskeho vicepremiéra. Šéfovia svetových veľmocí si v hrôze kladú rovnaké otázky: Prečo sa Bourne vrátil? Kto ho platí? Kto to odnesie nabudúce? Len oficiálne americké miesta poznajú šokujúcu pravdu ľ žiadny Jason Bourne neexistuje. Bolo to len krycie mono pre Davida Webba, použité pri pátraní po nechválne známom teroristovi Carlosovi. Bourneovu totožnosť na seba tentokrát vzal niekto iný, a pokiaľ sa jeho vyčíňaniu neurobí prietrž, svet zaplatí strašnú cenu. Jediný, kto tomu môže zabrániť, je práve David Webb, ktorý vedie kľudný život univerzitného profesora a nemieni na tom nič meniť. Keď mu však už druhýkrát vyrvú z náruče jeho ženu, Webb pochopí, že musí oprášiť dávno zabudnutú minulosť a vydať sa do kalných vôd medzinárodnej špionáže, v ktorých hlbinách sa skrýva nebezpečný, prísne utajovaný plán.
Samostatné pokračovanie svetového bestselleru Agent bez mena.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; špionážne romány; kriminálne romány; tajné služby; thrillery; Ludlum, Robert (americký spisovateľ špionážnych románov. * 25.05.1927 New York, USA - 12.03.2001 Naples, Florida, USA); sfilmované romány; próza; americká literatúra - texty; Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -); Chmel, Karol (slovenský redaktor, básnik, prekladateľ. * 06.10.1953 Zvolen, Slovensko -); Hongkong (Čína); Hongkong (Čína); Čína; Čína