V štyroch krajinách ticha: Z "Kytíc tomuto životu". Každý sa raz vráti. Nad hniezdami smrti vánok - Fabry, Rudolf: 1915-1982 (Vybrané spisy Rudolfa Fábryho, 1973)
Obsahuje básne zo zbierok Z kytíc tomuto životu, Každý sa raz vráti a Nad hniezdami smrti vánok. Nájdete tu aj básničku Lesné zvonky: Lesné zvonky na klčoviskách, z akejže ste zvonoviny uliate? vami zvonár nezazvoní ani na poplach, veď vy, zvonky - srdca nemáte! Nás modrý bronz láskou zvučí zvoľna, ľahko vo vánku. Ak ťa bitie srdca mučí, počkaj večer driečnu zvonárku.