Pán Sienkiewicz : (Pan Sienkiewicz) - Majchrowski, Stefan: 1908-1988 (Osudy slávnych, 1977)
Autor vo svojom diele predstavil Sienkiewicza ako zložitú osobnosť, ktorá udivuje obrovskou pracovitosťou, ale aj osobnými - často mimoriadne dramatickými - problémami - veľkým prínosom knihy je úcta k faktom, k dokumentárnym obrazom zo života Sienkiewicza...