Životy posledních Rožmberků 2 : Život Petra Voka z Rožmberka - Březan, Václav: 1568-1618; Pánek, Jaroslav; Louda, Jiří: 1920-; Rathouský, Jiří: 1924-2003; Černá, Helena; Petr Vok z Rožmberka: 1539-1611 (Svoboda Praha, 1985)
Druhý diel je podobne ako prvá doplnený fotografiami, erby, kresbami a je o oboch posledných a významných Rožmberkov.
Z obsahu: Březanovy Životy posledních Rožmberků. Život Viléma z Rožmberka. Život Petra Voka z Rožmberka. Poslední Rožmberkové a jejich kronikář. Rožmberkové (Genealogická tabulka). Výběr z pramenů a literatury. Slovníček. Seznam vyobrazení a map. Seznam zkratek. Rejstřík osob. Rejstřík zeměpisných názvů. Závěrečná poznámka.
Keywords: Březan, Václav (bol rožmberský archivár a knihovník. Ovládal latinčinu, nemčinu, francúzštinu a gréčtinu. * asi 1568 v Brezne u Postoloprty - asi 11.10.1618); Petr Vok z Rožmberka ( bol český politík a predstaviteľ českých stavov zo šľachtického rodu Rožmberkov . V nábožensky citlivom českom předbělohorském prostredia patril k popredným predstaviteľom protestantské stavovskej väčšiny. * 01.10.1539 Český Krumlov, Česko - 06.11.1611 Třeboň, Česko); dejiny Rožmberkovcov; Rožmberkovci (rod); šľachta česká; ságy rodinné; rodové znaky; znaky rodové; biografie; životopisy; Rathouský, Jiří (český výtvarník, grafický dizajnér, knižný ilustrátor, typograf a fotograf. Je autorom niekoľkých filmových plagátov a knižnej grafiky.* 20.04.1924 Praha, Česko - 05.09.2003 Praha, Česko); Louda, Jiří (významný český heraldiky , knihovník a penzionovaný vojak . K jeho najvýznamnejším heraldickým počinom patrí návrh súčasného slovenského štátneho znaku , podobne ako jeho varianty pre ČSFR . Avšak tiež vytvoril znaky pre stovky ďalších slovenských obcí. Je členom Medzinárodnej heraldické akadémie (Académie Internationale d'Heraldique) so sídlom v Ženeve , člen Britskej heraldické spoločnosti (Heraldry Society) v Londýne , člen Society of heraldike Arts, [1] člen Francúzskej heraldické spoločnosti (Société Francaise d Héraldique et sigillographie) a člen Heraldický komisie českého parlamentu, 03.10.1920 Kutná Hora -)