Velké himálajské dobrodružství : (Les grandes aventures de l'Himalaya) - Herzog, Maurice: 1919-2012 (Cesty, 1988)
Maurice Herzog, první horolezec, který šlápl na vrchol osmitisícového vrcholu, zemřel. Skonal v posteli přirozenou smrtí ve věku třiadevadesáti let. To se poštěstilo málokterému souputníkovi z tehdejší světové horolezecké špičky.