Galileo Galilei : (Galileo Galilei) - Schönebeck, Erich: 1884-1982 (Slovenské vydavateľstvo politickej literatúry, 1962)
Historický román popisuje život jednej z najznámejších osobností svetových dejín, talianskeho učenca Galilea Galilei, ktorý sa ako jeden z prvých zastal Kopernikovej teórie o centrálnom postavení Slnka v našej sústave. Autorovi sa podarilo oživiť nielen postavu veľkého učenca, ale aj dusnú atmosféru prelomu šestnásteho a sedemnásteho storočia.