Rozprávky z hôr - Ondrejov, Ľudo: 1901-1962 (Vybrané spisy Ľuda Ondrejova, 1981)
Knihy Ľuda Ondrejova, a medzi nimi nie na poslednom mieste i Rozprávky z hôr, zjemňujú náš vzťah k živému príslušenstvu prírody. Učia ju nás ju poznávať a milovať. Knižka Rozprávky z hôr obsahuje dve časti: Rozprávky z spod Pavelcova a Rozprávky z Veľkej doliny s ilustráciami od Ľubomíra Kellenbergera.