Napoleonovi synové : (Synowie Napoleona) - Dackiewicz, Jadwiga: 1920-2003 (Omnia, 1979)
Dvojdielny román poľskej autorky dobu na pozadí európskych dejín 19. storočia životné príbehy vojvodu Zákupského (1811-1832) a Alexandra Walewského (1810-1868).