Krívajúci veĺkomožný. Čudáci : (Chromoj barin. Čudaki) - Tolstoj, Aleksej Nikolajevič: 1883-1945 (Pamír, 1977)
Dvoma románmi z predrevolučného obdobia sa autor uviedol ako letopisec šľachty, jej duchovného i hospodárskeho úpadku. V najlepších tradíciách kritického realizmu dokresľuje poslednú stránku dejín šľachtických statkárov...