Ježkovci - Hranko, Martin: 1899-1940 (Krídla, 1958)
Možno na takejto prechádzke lesom vznikla myšlienka napísať knihu o Ježkovcoch, malých užitočných ostonokožcoch, zobrať ich tiché rodinné šťastie, ich každodenný zápas s nepriateľmi i susedskú lásku k iným malým zvieratám.