Ježkovci - Hranko, Martin: 1899-1940; Vodrážka, Jaroslav: 1894-1984; Vodrážka, Jaroslav: 1894-1984; Kraus, Milan: 1924-2006 (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1958)
Možno na takejto prechádzke lesom vznikla myšlienka napísať knihu o Ježkovcoch, malých užitočných ostonokožcoch, zobrať ich tiché rodinné šťastie, ich každodenný zápas s nepriateľmi i susedskú lásku k iným malým zvieratám.
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; rozprávky o zvieratách; ježko; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov; Hranko, Martin (bol slovenský prozaik, autor literatúry pre deti a mládež. Pôsobil ako stredoškolský profesor vo Zvolene. * 04.03.1899 Žibritov, Slovensko - 12.04.1940 Zvolen, Slovensko); Vodrážka, Jaroslav (český maliar, ilustrátor, grafik, spisovateľ, výtvarný pedagóg. * 29.11.1894 v Prahe, Česko - 09.05.1984 v Prahe, Česko); Kraus, Milan (slovenský básnik, esejista, editor, prekladateľ. * 20.08.1924 Tisovec, Slovensko - 08.08.2006 Bratislava, Slovensko)