Krížová cesta 2: Osemnásty rok : (Choždenije po mukam) - Tolstoj, Aleksej Nikolajevič: 1883-1945 (Členská knižnica Pravda, 1977)
Trojzväzková románová trilógia ruského autora. Historická freska podáva obraz života ruskej inteligencie počas októbrovej revolúcie, najmä žien. Uvádza čitateľa do prostredia bohémskeho života i do prostredia fabrických hál a spoločnosti zmieranej v agónii... Je smutné, že musel tvoriť v emigrácii, aj keď nadovšetko miloval Rusko.