Dědictví - Dušek, Milan: 1938- (Prostor, 1982)
Román zavádza do prostredia povojnovej železničiarskej rodiny a rozvíja príbeh dvoch bratov, pri ktorých spor o dedičstvo po zosnulom otcovi odhaľuje ich rozdielny vzťah k práci, k spoločnosti i osobnom živote.