Pochod Radeckého. Kapucínska krypta : (Radetzkymarsch. Die Kapuzinergruft) - Roth, Joseph: 1894-1939 (Světová knihovna, 1986)
"Nedokážu zapomenout na válku a na zánik jediné vlasti, kterou jsem kdy měl, rakousko-uherské monarchie," napsal Joseph Roth. "Svoji vlast jsem miloval. Umožňovala mi, abych byl současně vlastencem i světoobčanem. ů Měl jsem rád ctnosti a přednosti své otčiny a dnes, kdy je mrtvá a pryč, mám rád dokonce i její chyby a nedostatky."