Cestovný denník: Pamäti a dokumenty z rokov 1708 - 1709 : (Itinerarium) - Krman, Daniel ml.: 1663-1740 (Pamäti a dokumenty, 1984)
Pôsobenie Krmana v Ilave, u trenčianskeho mešťana Paje-ra. Cesta za Karolom XII. po Bielorusku. Bitka pri Poltave.