Cestovný denník: Pamäti a dokumenty z rokov 1708 - 1709 (Itinerarium) - Krman, Daniel ml.: 1663-1740; Kusá, Tatiana: 1952-; Mikulík, Ladislav; Blažo, Pavol: 1943-; Lehutová, Dana: 1935-2007 (Bratislava Tatran, 1984)
Pôsobenie Krmana v Ilave, u trenčianskeho mešťana Paje-ra. Cesta za Karolom XII. po Bielorusku. Bitka pri Poltave.
Preklad latinského originálu. Itinerarium (Cestovný denník z rokov 1708-1709). Poznámky a vysvetlivky. Doslov: Daniel Krman a jeho cesta k švédskemu kráľovi Karolovi XII. Edičná poznámka (Tatiana Kusá).
Keywords: cestopisy autorské; cestovné denníky; denníky cestovné; historické cestopisy; bitka poltavská; zážitky osobné; skutočné príbehy; próza; slovenská literatúra - texty; Krman, Daniel ml. (byl slovenský barokový spisovateľ, prekladateľ, vydavateľ a evangelický kňaz. Bol synom evanjelického farára a náboženského spisovateľa Daniela Krmana staršieho (1624-1687).* 28.08.1663 Omšenie, Uhorsko, dnes Slovensko - 23.09.1740 Prešpork, dnes Bratislava, Uhorsko, dnes Slovensko); Kusá, Tatiana (slovenská literárna historička, redaktorka, prekladateľka z latinčiny. * 01.01.1952 Slovensko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); Lehutová, Dana, rodená Rapantová Daniela (slovenská prekladateľka, redaktorka. * 06.05.1935 Bratislava, Slovensko - 05.10.2007 Bratislava, Slovensko)