Cizokrajní ptáci v klecích II. Papoušci - Vít, Rudolf: 1922-2011 (Živočišná výroba, 1978)
Publikácia je dobrou chovateľkou príručkou nielen pre začiatočníka, ale i skúseného chovateľa astrildovitého vtáctva. Vo všeobecnej časti sa dočítate o chove týchto vtákov - výbere vhodnej klietky a voliéry, výžive a kŕmení či ochoreniach. Druhá časť knihy je venovaná konkrétnym druhom vtákov z tejto čeľade.