Atentát na Reinharda Heydricha : (Atentát na Reinharda Heydricha) - Ivanov, Miroslav: 1929-1999 (Členská knižnica Pravda, 1988)
Podrobná rekonštrukcia atentátu na zastupujúceho protektora Reinharda Heydricha, uskutočneného v máji 1942 českými výsadkármi vycvičenými v Anglicku. Kniha o hrdinskom čine, ktorý odštartoval kruté represie nacistického režimu. Výpovede o pozadí celej akcie sú doplnené o niektoré novo zistené skutočnosti.