Přísně tajné : (The Ultra Secret) - Winterbitham, Frederik William: 1897-1990 (Archiv, 1981)
Druhá svetová vojna videná očami spravodajcu a špióna v službách spojencov. Autor bol za vojny poverený dohľadom nad bezpečnosťou a utajenie celého systému ULTRA. Oficiálny zákaz uverejniť akúkoľvek zmienku o tzv. Systému ULTRA, ktorý platil až do jari 1974, celkom nepochybne obmedzil a skreslil hodnotenie vojnových udalostí na ktoromkoľvek úseku.