72 sĺnk : (Les 72 Soleils) - Gamarra, Pierre: 1919-2009 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1981)
Tento historický román završuje širokú historickú fresku, trilógiu, ktorej prvým dielom sú Toulouské záhady a druhým Zlato a krv. Dej sa snuje nielen okolo udalostí franúczsko-pruskej vojny, ale aj okolo povstania parížskeho ľudu proti Bismarckovi a proti Thiersovej zrade....