Poučné príbehy : (Disciplina clericalis) - Alfons, Peter: žil v 12. stor (Pradávne príbehy, 1976)
Dielo reprezentuje prvú európsku zbierku orientálnych sentencií a príbehov, ktorá je dokladom putovania východných názorov do Európy.