Grécky poklad: Životopis objaviteľa Tróje Henryho Schliemanna : (The Greek Treausure) - Stone, Irving: 1903-1989 (Smena, 1982)
Román z histórie archeológie. Hrdinami príbehu sú manželia Henry a Sofia Schliemannovci, objavitelia Tróje a Mykén...