Milan Kňažko: Hráč - Krénová, Ľubica: 1963- 1963- (Osobnosti, 2006)
"Keď nám bude ťažko, pomôže nám Kňažko!" Takto kedysi skandovali námestia, keď sa k ľuďom túžiacim po krajšom zajtrajšku prihováral tribún revolúcie Milan Kňažko. Ako však vravieval múdry rabín: Všetko je inak. Uplynulo niekoľko rokov a vzťah ľudí k hercovi a politikovi sa zmenil. Jedni ho milujú, iní aj zatracujú. Aký človek vlastne Milan Kňažko je? Čo sa skrýva za tvárou nesporne talentovaného herca, človeka, ktorý vedel ovládnuť masy, ale aj bohémskeho muža, čo miluje život so všetkými jeho prejavmi? Na tieto otázky a mnohé iné sa pokúša odpovedať autorka životopisnej knihy o tomto mužovi činu. Ľubica Krénová podrobne analyzuje aj hercov tvorivý vývoj. Všíma si okolnosti, ktoré ho formovali ako umelca. Milan Kňažko napísal ku knihe predslov, ktorý dokazuje, že humor mu nechýba ani v zrelom veku.