Príručka holubiara - Ferianc, Oskár: 1905-1987; Krajči, Pavol: 1934-2015; Podhradský, Vladimír: 1923-; Šolínová, Hana; Bartoš, Peter: 1938-; Klimáček, Fedor: 1913-1975; Znášik, Viliam: 1950-; Jakabová, Zuzana; Blechová, Olympia (Bratislava Príroda, 1982)
Kniha je bohato ilustrovaná, čo prispieva k jej názornosti. Čitateľ privíta vyobrazenia jednotlivých plemien.
Pôvod. Exteliér. Anatómia. Genetika. Plemená. Chov. Choroby. Register. Ilustr. na front. 77 zázn. v slov., češ., ruš., nem., angl., maď., poľ. a franc.
Keywords: prírodné vedy; zoológia; vtáky; holuby; holubiarstvo; chov holubov; biológia; fotografické publikácie; Ferianc, Oskár (bol slovenský prírodovedec, entomológ ľ dipterológ, ornitológ a mamaliológ, významný autor mnohých vedeckých publikácií, ktoré boli vydané na Slovensku, ale i mimo jeho územia. * 08.07.1905 Cerovo, okres Krupina, Slovensko - 16.07.1987 Bratislava, Slovensko); Krajči, Pavol (slovenský spisovateľ populárnej literatúry a literatúry faktu. * 1934 Žilina, Slovensko - 21.01.2015; Podhradský, Vladimír (slovenský zoológ, fotograf. * 18.05.1923 Hlohovec, Slovensko -); Bartoš, Peter (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, je súčasťou slovenskej neoavantgardy. Žije na rôznych miestach v Slovenskej a Českej republike. * 29.04.1938 Praha, Česko -); Klimáček, Fedor (bol maliar, grafik, ilustrátor, pedagóg. * 26.02.1913 Ružomberok, Slovensko - 01.10.1975 Banská Bystrica, Slovensko); Znášik, Viliam (slovenský architekt, ilustrátor. * 14.07.1950 Bánovce nad Bebravou, Slovensko -)