Chov králíků - Dvořák, Ladislav (Živočíšna výroba, 1980)
Příručka přináší zkušenosti s racionalizací plemenářské práce, technologií chovu, výživou a úpravou výrobků. Vyzdvihuje hospodářský a společenský význam chovu králíků u nás, podává základy anatomie a fyziologie králíka a přehled plemen. Dále se zabývá výživou a krmením, plemenitbou, způsoby ustájení, nemocemi králíků a předpoklady rozšíření chovu. Radí také, jak získávat kvalitní maso, kožky a srst.