Nebezpečná hra : (The Dangerous Edge) - Daley, Robert: 1930- (Labyrint, 1990)
V tomto detektívnom románe autor uvádza na scénu dvoch protagonistov: organizátora veľkej bankovej lúpeže a jeho prenasledovateľov. Američan Lambert sa usadí po vojne vo Francúzsku, živí sa pašovaním cigariet, neskôr zbraní. Napokon naplánuje vylúpenie banky v Nice. S pomocou mafie sa mu lúpež podarí, no neskôr sa stane štvancom, pretože ukradne nielen diamanty a zlato, ale aj rôzne dokumenty...