Príčina smrti neznáma: Výber svetových kriminálnych poviedok - Hilton, James: 1900-1954; Ellin, Stanley: 1916-1986; Peters. Steven; Reilly, Helen: 1891-1962; Vickers, Roy: 1889-1965; McConnor, Vincent: 1907-1999; Carr, John Dickson: 1906-1977; Swinnerton, Frank Arthur: 1884-1982; Blochman, Lawrence G.: 1900-1975; Woolrich, Cornell: 1903-1968 (Máj, 1971)
Svetoznámi autori kriminálnych poviedok, zaradených do tohto výberu, zavedú milovníkov vzrušujúcej literatúry do najpestrejších prostredí.