Vo vlastnom zrkadle : (Über Kunst und Literatur) - Goethe, Johann Wolfgang von: 1749-1832 (Rozpravy, 1982)
Týmto výberom z Goetheho rozsiahlej tvorby sa usilujeme splatiť daň veľkému umelcovi ,, nahliadnutím do studnice hĺbavého a nespokojného ducha, ktorý ešte vždy nie je muzeálnym artiklom, ale živým a podnetným mysliteľom, básnikom, románopiscom a dramatikom.