Vladimír Dmitrijevič Bonč-Brujevič : (Del u revoľucii nemalo...) - Demidenko, G.G (Postavy svetového a národnooslobodzovacieho revolučného hnutia, 1979)
Životopis: Vladimir Bonč-Brujevič sa narodil v rodine poľského pôvodu. Nastúpil na Moskovskú univerzitu, ale nedokončil ju.