Adriaan Brouwer : (Adriaan Brouwer) - Timmermans, Felix: 1886-1947 (Osudy slávnych, 1977)
Rozsahom neveľký román, veľmi plasticky evokuje človeka a maliara A. Brouwera a jeho odby v pohnutých časoch španielskej nadvlády v Belgicku.