Živá návnada : (Live Bait) - Wood, Ted (Labyrint, 1989)
Veľkomestský ruch Toronta, nebezpeční gangstri, krásna a tajomná žena. To sú atribúty románu, v ktorom autor uvádza na scénu svojho neohrozeného hrdinu Reida Bennetta. Priateľ ho požiada, aby pomohol dolapiť páchateľov brutálnych prepadnutí, ku ktorým došlo na stavenisku administratívnej budovy. Bennett súhlasí a zadrží dvoch kriminálnikov. Pátranie po inšpirátoroch prepadov ho zavedie doprostred labyrintu záhad, kde mu ustavične hrozí smrť či už zo strany domácich gangstrov, alebo čínskych mafistov, čo sa zahniezdili v Toronte. Pravda, kým zneškodní svojich protivníkov, čaká ho ešte nejedno prekvapenie.