Živá návnada (Live Bait) - Wood, Ted; Janák, Dušan: 1940-; Leščinský, Dušan (Bratislava Smena, 1989)
Veľkomestský ruch Toronta, nebezpeční gangstri, krásna a tajomná žena. To sú atribúty románu, v ktorom autor uvádza na scénu svojho neohrozeného hrdinu Reida Bennetta. Priateľ ho požiada, aby pomohol dolapiť páchateľov brutálnych prepadnutí, ku ktorým došlo na stavenisku administratívnej budovy. Bennett súhlasí a zadrží dvoch kriminálnikov. Pátranie po inšpirátoroch prepadov ho zavedie doprostred labyrintu záhad, kde mu ustavične hrozí smrť či už zo strany domácich gangstrov, alebo čínskych mafistov, čo sa zahniezdili v Toronte. Pravda, kým zneškodní svojich protivníkov, čaká ho ešte nejedno prekvapenie.
Ilustr. na front.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; kriminálne romány; kanadské prostredie; próza; kanadská literatúra - texty; Toronto (Kanada); Toronto (Kanada); Janák, Dušan (slovenský prekladateľ z angličtiny. * 1940 Slovensko -)