Zlyhanie srdca : (Herzversagen) - Winnington, Alan: 1910-1983 (Labyrint, 1978)
Príbeh sa odohráva v Anglicku. Keď neočakávane transplantujú bohatému Anthonymu Fairfaxovi srdce človeka smrteľne zraneného pri dopravnej nehode, zdá sa, že operácia sa mimoriadne vydarila a že všetko je v najlepšom poriadku. No iba do chvíle, keď polícia objaví v jazere neďaleko vily Fairfaxovcov neidentifikovateľný trup muža. Vyšetrovania sa ujíma Scotland Yard a postupne vychádzajú najavo otrasné fakty. V románe nachádzame pestrý obraz anglickej spoločnosti. Nazrieme do záhaľčivého života horných vrstiev, zoznámime sa s prostredím nemocníc a sme svedkami generačného konfliktu medzi starými kriminalistami - praktikmi a mladými absolventmi policajnej akadémie, reprezentovaného dvojicou detektívov, seržantom Fitzgeraldom a inšpektorom Gulletom.