Zamilovaný d'Artagnan, alebo Pred piatimi rokmi : (D'Artagnan amoureux ou Cinq ans avant) - Nimier, Roger: 1925-1962 (Spoločnosť priateľov krásnych kníh, 1978)
Nimier vyniesol na svetlo tp, čo Dumas z histórie mušketierov vynechal. A veru s nostalgickým vzdychom pani de Sévigné: "Tá krásna mladosť, keď sme si neraz mysleli, že pukneme od smiechu". Takéto dielo sa zaiste samo prihovára čitateľovi a samo odporúča.